Taekwondo Hillegom

Op zoek naar taekwondo in Hillegom? Volg een groepsles in onze professionele zaal dat is voorzien van moderne apparatuur met persoonlijke begeleiding.

Wat is Taekwondo

Taekwondo is een Koreaanse zelfverdedigings-vechtsport dat zich kenmerkt door fysieke en mentale weerbaarheid creëren. Taekwondo is zeer geschikt om de lichamelijk conditie, kracht en reactievermogen te verbeteren. Daarnaast werkt het ook om zelfvertrouwen te krijgen, doorzettingsvermogen te creëren en aan de discipline te werken.

Taekwondo bestaat uit de disciplines;

  • Stijlvormen, waarbij vaste patronen achter elkaar worden uitgevoerd. Hierbij gaat het om techniek, ritme, lichaamshouding en concentratie.
  • Zelfverdediging, waarbij wordt getraind hoe te handelen bij situaties als vastpakken, klemmen en verwurging.
  • Sparring. waarbij tijdens een gevecht contact is toegestaan. Dit wordt uitgevoerd in duo’s.

Taekwondo bij SportPlaza

De taekwondolessen worden bij Sportplaza gegeven door professionele docenten en vinden plaats in groepsverband. Omdat de oefeningen worden aangepast naar jouw niveau, kan iedereen deelnemen aan de lessen. De lessen zijn voor zowel jong, oud, beginner als ervaren sporters. Tijdens de les wordt op een respectvolle manier met elkaar omgegaan en helpen de deelnemers elkaar om beter te worden.

Bij taekwondo is het belangrijk dat alle oefeningen en patronen op een juiste wijze worden uitgevoerd. De ervaren docent let daarom op je lichaamshouding en helpt je de juiste technieken aan te leren.

Taekwondo wordt bij Sportplaza een keer in de week gegeven en duurt 1,5 uur. De les begint met een warming-up om de spieren en gewrichten soepel te maken. Vervolgens werk je zowel aan je techniek als je conditie door een afwisseling van oefeningen. De les eindigt met een cooling-down.

Voor meer informatie over de tijden, kan je het lesrooster raadplegen.

Gratis proefles

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over taekwondo? Kom gerust eens langs bij de balie. Uiteraard is ook altijd de mogelijkheid voor een gratis proefles. Hierdoor kan je kijken of taekwondo bij jou past.

Taekwondo bij SportPlaza Hillegom